9 érdekesség, amit talán nem tudtál a Tommy Hilfiger divatmárkáról

0
74

A Tommy Hilfiger az egyik legismertebb amerikai divatmárka, amely különböző ruházati, cipő-, kiegészítő- és illatszer-kollekciókkal rendelkezik. A márka 1985-ben alakult, alapítója és névadója Tommy Hilfiger, aki a mai napig aktívan részt vesz a cég működésében és a tervezési folyamatban.

  1. Önálló kezdetek: Tommy Hilfiger márka megalapítója, Tommy Hilfiger saját nevét adta a márkának. Mielőtt 1985-ben elindította volna a Tommy Hilfiger Corporationt, Hilfiger a People’s Place nevű boltban dolgozott, amelyet még középiskolai évei alatt alapított.
  2. Zászlós embléma: A Tommy Hilfiger márka ikonikus emblémája – kék, piros és fehér színekben – az amerikai zászlót idézi, és a cég amerikai gyökereire utal.
  3. Preppy stílus: A Tommy Hilfiger márka a „preppy” stílust képviseli, amely a kelet-amerikai elit egyetemi stílusát tükrözi. Ez a stílus jellemzően elegáns, de laza viseletet jelent, amelyet a hagyományos amerikai sportok, mint a vitorlázás és a golf inspirálnak.
  4. Széleskörű kollekciók: A márka kínálatában megtalálhatóak férfi-, női- és gyermekruházatok, valamint cipők, kiegészítők, órák, bőröndök, parfümök és lakberendezési termékek.
  5. Szponzoráció és együttműködés: A Tommy Hilfiger számos sporteseményt támogatott, beleértve a Formula 1-et is, valamint több hírességgel is együttműködött, például Gigi Hadiddal és Lewis Hamiltonnal.
  6. Globális jelenlét: A Tommy Hilfiger termékei világszerte kaphatók, több mint 100 országban.
  7. Társadalmi felelősségvállalás: A Tommy Hilfiger elkötelezett a fenntartható divat iránt, és több kezdeményezést is indított ennek érdekében, beleértve a „Make it Possible” programot, amely a cég fenntarthatósági céljait határozza meg.
  8. Kiváló minőség: A Tommy Hilfiger híres a magas minőségű termékeiről és a figyelmes részletezésről.
  9. Tommy Hilfiger, a személy: A márka megalapítója, Tommy Hilfiger, aktívan részt vesz a cég működésében, és a tervezési folyamat minden részét felügyeli. Hilfiger a „Lifetime Achievement Award” díjat is megkapta a Council of Fashion Designers of America-tól.