A 3 legszebb elektromos autó 2020-ban

0
170

Az elektromos autó a környezet kímélés mellett lassan divatcikk is lesz. Nézzük meg, 2021-ben melyik három modell a legszebb. Az álom autókhoz sem árt természetesen beszerezni egy jó erős otthoni elektromos autó töltőt. Ezek az autók természetesen nem széria modellek, talán a Lotushoz még hozzájuthat valaki hazánkból is, de nem valószínű, hogy szembe találkozunk bármelyikkel.

  1. Karma SC2 koncepció autó

Ez a Karma SC2 teljesen elektromos koncepció szuperautó! És tele van nagy, izgalmas számokkal! 120 kW-os akkumulátorral rendelkezik, amely 1100 lóerőt és 1,9 másodperc alatti döbbenetes 0-100 kb/h időt biztosít! Kap egy 500 km-es hatótávolságot is, nem beszélve a 14.000 Nm nyomatékról! Ez mind túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen… Nem?

Sajnos ennek a pompás nagy utazónak soha nem volt célja a sorozat gyártás. Ehelyett a Karma arra használta, hogy bepillantást nyerjen a luxus autóipari szállítás jövőjébe. Az SC2 tele van őrült technológiával, a lidar tömbökből, a biometrikus ülésekből és a „környezeti érintőfelület” néven ismert dolgokból.

2. Lotus Evija EV

A brit Lotus autógyártó mindig is arról volt híres, hogy minden idők legjobb kezelhetőségű és legokosabb autóit gyártja.

Ez a lélegzetelállító hiper autó a Lotus első akkumulátorral hajtott járműve, és első próbálkozásra biztosan nem rossz. Az Evija négy villanymotorja, mindegyik kerékre egy -egy, közel 2000 LE teljesítményű . Ezenkívül rendelkezik minden sorozatgyártott autó legőrültebb aerodinamikájával. A „gyártás” ebben az esetben 130 darabra korlátozódik, mindegyik kikiáltási ára körülbelül 2 millió dollár.

 

3. Rimac Concept One

A Concept One egy rendkívül korlátozott gyártású hiper autó volt, amely négy villanymotort tartalmazott, minden kerékre egyet, összesen 1241 lóerővel. A hatótávolság 210 mérföld körül volt, és 2,5 másodperc alatt elérheti a 60 -at, és a végsebesség 211 mph.