A hatékony linképítés titka

0
61
linkepites -

Manapság sokat lehet hallani a linképítésről, és ez nem véletlen, ugyanis az ügyfélszerzés egyik leghatékonyabb eszközéről van szó. A használatával, adott kulcsszavakra jobb helyezést érhetünk el a Google keresőjében, ez által pedig organikusan növelhetjük a weboldalunk elérését.

Köztudott, hogy a keresőóriás algoritmusa meghatározott szabályrendszerek szerint működik. Bár senki sem tudja, hogy pontosan mik is ezek a szabályok, de az biztos, hogy a linkeknek óriási szerepe van az oldalak rangsorolásában.

De vajon milyen linkekre van szükség és mire érdemes figyelni linképítéskor? Most kiderül!

A minőségi linkeken áll vagy bukik a dolog

A profi linképítés nem csupán arról szól, hogy linkeket helyezünk el különböző oldalakra. Ez ugyanis még nem elég ahhoz, hogy elérjük azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé. Ahhoz, hogy a linkek működjenek, nagyon fontos, hogy kellő erősségű oldalakra kerüljenek. Vagyis olyan weboldalakra, amik nagy látogatottsággal rendelkeznek, a Google ugyanis ezt is figyelembe veszi, amikor egy weboldalra mutató linket vizsgál. Sőt, van még egy lényeges dolog, ami szintén meghatározza, hogy egy link megfelelő minőségű lesz-e vagy sem. Ez pedig maga a szöveg, amibe beillesztjük. Annak tagolása, felépítése és természetesen a tartalma is befolyásolja a linkek eredményességét.

Mire érdemes figyelni linképítéskor?

Amikor linkeket építünk, akkor több mindenre érdemes figyelni. Például arra, hogy milyen hosszúságú szövegekbe kerülnek a hivatkozások. Az sem jó ugyanis, ha a szöveg túl rövid és az sem, ha túl hosszú. Az oldalak erősségét pedig az alapján kell megítélni, hogy a Google szempontjából mennyire erős. Erről például az úgy nevezett DA szám ad hivatalos útmutatást. Végül pedig az is fontos, hogy weboldallal azonos nyelvű oldalakra kerüljenek a linkek.

Egy olyan ügynökséget keres, akire rábízhatja a linképítést? Akkor keresse fel a Vírusmédia szakértői csapatát! Számos referencia bizonyítja, hogy értenek ahhoz, amit csinálnak és hogy a munkájukat eredményesen végzik.