A Honor táblagépe is megérkezett Európába

0
57
képernyővédő fólia

A Honor Pad 8 rövid bemutatása

A nemzetközi IFA 2022 szakvásáron, Berlinben a Honor bemutatta első, Android alapú táblagépét, a Honor Pad 8-at. A 12 hüvelykes táblagép az európai piacon kb. 350 euróba kerül majd. Nagy műszaki innovációt ne ettől a készüléktől várjunk. A Honor Pad 8 2022. szeptember 1-je óta kapható Németországban. Az Android táblagép kétféle konfigurációban kapható: a 4/128 GB és a 6/128 GB. A fent említett ár az első változatra érvényes. A márka célja ezzel a tablettel, hogy egy olyan piacra törjön be, ahol egy megfizethető Android 12 táblagép nem okoz csalódást, és elsősorban multimédiás tartalmak fogyasztására szolgál. Semmi extrát nem várhatunk ettől az eszköztől! A Honor Pad 8 a külső kialakítás terén nem igazán hívja fel magára a figyelmet. Nagyon klasszikus megjelenésű, a hátlapon matt műanyag található.

A Honor Pad 8 egyetlen színben érkezik az európai piacra, Blue Hour névre hallgat az a szín, amely kissé zöld árnyalatú. A tablet háza alumíniumból készült, a képernyő szélei pedig íveltek. Egy pozitívum azért elmondható róla, mégpedig az, hogy meglehetősen könnyű, súlya 520 g. Mérete pedig kompakt: 240,2 x 159 x 6,9 mm, így bárhová magunkkal vihetjük. Ezek alapján azt kell megállapítanunk, hogy a Honor Pad 8 egy átlagos tablet, amely nem nyújt semmi rendkívülit. A  hátlap bevonata puha és sima, egyszóval kellemes tapintású, de ez ma már az alap követelmények közé tartozik. A lekerekített sarkoknak és a mérsékelt súlynak köszönhetően a fogása is megfelelő. A Honor Pad 8 7250 mAh töltési kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely 22,5 W-os kábelen keresztül tölthető. Ez azt jelenti, hogy a Pad 8-at több mint egy órán keresztül kell töltenünk.

Tableted képernyőjére válassz kijelzővédő fóliát

A 12 hüvelykes képernyő egy IPS LCD panel 2K felbontással, amely 2000 x 1200 pixellel rendelkezik. A frissítési frekvencia 60 Hz, a kijelzőn nem vehető észre komolyabb fényvisszaverődés. Apropó, kijelző, nem feledkezhetünk meg a védelemről sem. Még akkor sem, ha egy alsó középkategóriás eszközről van szó. Hiszen pont ebben az árérzékeny szegmensben fontos a megfelelő védelem. Válassz tabletedhez képernyővédő fóliát a kijelzővédő fóliák specialistájától, a ProtectFol webáruházból. Széles választékban találsz méretazonos fóliákat. Ha kell akár antibakteriális kijelzővédő fóliát is rendelhetsz magadnak.

Honor Pad 8 teljesítménye

A Honor Pad 8 Qualcomm Snapdragon 680 SoC processzorral van felszerelve, egy középkategóriás processzorral, amelyet 4 vagy 6 GB RAM és 128 GB tárhely támogat. A táblagép nyolc Hi-Res tanúsítvánnyal rendelkező hangszóróval is rendelkezik, amely támogatja a DTS:X Ultra szabványt és 360°-os hangzást biztosít. Valljuk meg őszintén a 128 GB-os tárhely manapság már nem sokmindenre elég, a Honor pedig nem támogatja a microSD kártyán keresztüli bővítést. A márka számára fontos volt, hogy a Honor Share funkció szerepeljen a készülékben, ez teszi lehetővé a gyártó különböző eszközei között a fájlok átvitelét. A Honor Pad 8 egyetlen 5 MP-es hátlapi kamerával és egy 5 MP-es szelfi kamerával érkezik.