A szobabicikli 7 előnye

0
79
szobabicikli

Ha nem szívesen megyünk edzőterembe, viszont a jó idő közeledtével szeretnénk formába lendülni, akkor mindenképp érdemes beszereznünk egy szobabiciklit. A szobakerékpárnak köszönhetően úgy lendülhetünk formába, hogy nem kell elhagynunk otthonunkat, így a rossz időjárás vagy az időhiány sem lehet akadálya az aktív életmódnak. Ráadásul a rendszeres szobabicikli használat számtalan előnnyel jár.

Kezdők, profik és haladók számára is tökéletes

Akár a sport megszállottja vagy, akár évek óta távol áll tőled a rendszeres testmozgás, a szobabicikli mindenki számára jó alternatívát jelent egy kis mozgásra. Az ellenállási fokozatok változtatásával saját fizikumodhoz és edzettségi szintedhez tudod igazítani a tekerés nehézségét és volumenét. Ennek köszönhetően igazán hatékony lehet az edzésed.

Térd és ízületi egészség

Ha kiderül, hogy az ízületekkel, különösen a térdízülettel van baj, tehát kattog, fáj vagy sajog, akkor az komoly dilemma elé állíthat, hiszen rengeteg mozgásforma ezáltal kiesik.  Jó hír, hogy a szobabiciklizés kíméli az ízületeket. Ez esetben ugyanis nem kell számolni az ízületeket érő becsapódással. A szobabicikli más mozgásformák, például erősítő edzés előtt is jó alternatívája lehet a bemelegítésnek, amivel csökkentheted a sérülés esélyét, de akár önmagában véve is jó opció, ha szeretnél formába lendülni. A gymstore.hu webáruházban megtekintheted a kínálatot.

Égjen a zsír

Ha nagyobb súlyfelesleggel rendelkezel, akkor az ugrálással, futással járó sportok nem túl előnyösek, hiszen megterhelik az ízületeket. Emiatt célszerű a biciklizés mellett döntened, amely rendkívül nagy segítséget jelent a súlyfelesleg biztonságos leadásában.

Univerzális mozgásforma

A monoton biciklizés rendkívül unalmas lehet, azonban, ha tekerés közben zenét hallgatsz vagy filmet nézel, akkor rendkívül gyorsan repül az idő, ráadásul élvezed is a mozgást.

Boldogsághormonok

A szobabiciklizésnek és a mozgásnak köszönhetően endorfin, vagyis úgy nevezett boldogsághormon szabadul fel, mely örömet, felszabadult érzést biztosít. Az endorfin azontúl, hogy boldogságot okoz, hozzájárul a jó közérzethez, az idegrendszer optimális működéséhez, a fájdalom enyhítéséhez és az immunrendszer erősítéséhez. Éppen ezért érdemes nyeregbe pattanni.

Nem függ az időjárástól

Akár úgy esik kint, mintha dézsából öntenék, akár hőség tombol, a szobabiciklin gondtalanul tekerhetsz, anélkül, hogy az időjárás miatt kellene aggódnod. Többé nem állja útját a rossz idő az edzésnek.

Nyári alak, egészség

Nem csak a nyári forma elérésében jelenthet nagy segítséget a szobabiciklizés, hanem az egészségedért is sokat tehetsz, hiszen az aerob mozgásforma által csökkentheted a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.