Daniel Wellington óra márka

0
255
Daniel Wellington órák

Ha az Instagramot böngészed, valószínűleg már belebotlottál a Daniel Wellington oldalába. Több millió követőjük van, és a közösségi médiának köszönhetik, hogy ilyen népszerűvé váltak. Daniel Wellington órákról szóló értékelésünkben megnéztük, kik ők, áttekintettük néhány terméküket, és válaszoltunk néhány kérdésre, ami felmerülhet benned.

Daniel Wellington történet

Amikor az óraiparról van szó, az hírnév, a tapasztalat és a hagyomány különösen fontos. Ez hátrányos lenne a vállalat számára, hiszen ők csak valamivel kevesebb, mint egy évtizede vannak a játékban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy rossz minőségű órákat gyártanak.

Filip Tysander alapította a céget. Ő egy svéd állampolgár, aki 2006-ban Ausztráliába utazott. Imádta az ott töltött időt, és találkozott Daniel Wellingtonnal – az úriemberrel, akiről elnevezte a cégét. Elmondása szerint Daniel annyira divatos volt, hogy mély benyomást tett rá. Tysander szerint mindig Rolex Submariner-t viselt, a klasszikus luxusdarabok csúcsát.

Filip Tysander az Uppsalai Egyetemen tanult üzleti tanulmányokat. A diploma megszerzése után követte álmait, és egy óragyártó céget alapított. Azt mondja, hogy erőteljesen használta a közösségi médiát a márkája növelésére, és ez meg is látszik rajta.

Tökéletesen minimalista darabokat tervezett, terveit egy kínai gyárban készíttette el. Tizenötezer dollárt fektetett be az álmába. Erőfeszítései meghozták gyümölcsüket – 2014-re több mint 1 millió órát adtak el, és 70 millió dolláros bevételt értek el.

Bár nem ők a legrégebbi óra gyártók, de Te biztosan tudod, kik ők. Egyre népszerűbbek, és az általuk gyártott készülékek minősége is kiváló.

Az okosórák egyre növekvő népszerűségének köszönhetően a hagyományosabb formatervezési minták többször is háttérbe szorultak, amikor az ügyfelek igényeiről és igényeiről volt szó így egyre több klasszikus időmérő alapú cég vagy átáll a digitális trendre, vagy teljesen megszűnik.

És nagyon kevés olyan cég volt, amelyik ragaszkodott kulturális gyökereihez, és praktikus, minimalista funkciókkal büszkélkedő időmérőket készített minden mással szemben. A Daniel Wellington egy közülük.

A Filip Tysander és Daniel Wellington által közel egy évtizede alapított Daniel Wellington óragyártó márka minden egyes dizájnjával igyekszik a finom elegancia érzését átitatni.

Daniel Wellington áttekintés 2022: Mi különbözteti meg a többi versenytársától?

A DW (Daniel Wellington) órák 2006-os megalapításuk óta mindig is vegyes véleményeket váltottak ki a kritikusokból és a vásárlókból egyaránt.

Az igazat megvallva, még én sem hiszem, hogy ezek az órák mindenkinek szólnak. Inkább egy kialakult ízlésről van szó, és elsősorban egy divatos óramárka, amellyel szemben a legtöbb komoly ínyenc semleges véleményt fogalmaz meg.

Én azonban abszolút szeretem a klasszikus órákból álló kollekciójukat, és úgy találom, hogy három konkrét területen különböznek a többi versenytársuktól:

Praktikusság
Ha a legjobb praktikusságról és minimalista dizájnról van szó, nem sok óragyártó képes versenyezni a DW modellekkel. Ezek az időmérők mind arról szólnak, hogy minden egyes felhasználónak a finom elegancia érzését kínálják anélkül, hogy túlságosan súlyosak és ellenszenvesen hangosak lennének, ami felé sok versenytársuk hajlamos hajlani.

Vékony kialakítás
A legtöbb divatóra általában a nagyobb számlapokat választja, amelyek lényegesen nehezebbnek érzik a csuklót. A DW órák azonban egyáltalán nem követik ezt a trendet. A modelleket úgy tervezték, hogy nagyon vékonyak és könnyűek legyenek, és a NATO szíjjal együtt aligha emlékszik az ember arra, hogy órát visel, amikor rajta van.

A legjobb óraművek
A DW nem köt kompromisszumokat az óradizájnjukban, legyen szó akár az alsóbb kategóriás modellekről, akár a csúcskategóriás modellekről. Minden DW modell kvarcművel van felszerelve, amely egyszerre büszkélkedhet teljesítményével és ár-érték arányával.

A Daniel Wellington órák formatervezése
A DW órák többsége vagy polírozott acél tokkal, vagy rózsaarany színű tokkal rendelkezik, ami a legtöbb modellnél valójában nem feltétlenül valódi arany.

A márka elsősorban öt különböző méretet kínál az összes óráján keresztül, általában 26 mm-től a legnagyobb 40 mm-ig. Meglehetősen egyszerűnek tűnnek, hagyományos stílussal és minimalista jellemzőkkel büszkélkednek, finom eleganciát és klasszist sportolnak.

A Daniel Wellington védjegyes stílusjegye a teljesen fehér számlapban rejlik; vékony vonalakkal jelöli a számjegyeket, míg az óra mutatói a számlap kialakításához képest alulméretezettek maradnak.

A számlap után talán a szíj a Daniel Wellington kínálatának legikonikusabb eleme. NATO szíjaik többféle színválasztékból választhatnak, amelyeket aztán tetszés szerint testre szabhat, és ízlésének megfelelővé teheti az időmérő órát, ahogyan csak szeretné.

Hol gyártják a Daniel Wellington órákat?

A Daniel Wellington órák gyártásának nagy része Kínában található. Bár az eredeti óramű-alkatrészeket Japánban a Miyota gyártja, az óra többi alkatrészét Shenzhenben, egy kínai gyártási központban készítik és szerelik össze.

A cég azért választja Japánt az óraszerkezetek gyártásához, mert a Miyota története során nagyon megbízható termékeket gyártott nagyon megfizethető áron. Ők voltak az APAC-régióban órákat gyártó sok óragyártó cég számára a megfelelő óraműgyártók.

A Daniel Wellington órák esetében az akkumulátor és a rezgő kristály az, amely alapvetően az időt pontosan méri, és ez a Miyota óramű egyik legszembetűnőbb védjegye.

Hol okozhatnak csalódást a Daniel Wellington órák?

Az ügyfelek egyik legnagyobb kifogása a DW modellekkel az árukkal kapcsolatos. Persze, ezek az órák viszonylag zsebbarátok a többi versenytárshoz képest, de ezek a minták ugyanúgy sokkal olcsóbban készülnek.

A minimalista kialakítás és az olcsó Miyota mozgás miatt ezek az órák gyakorlatilag olcsóak. Ezért, bár a nagy márkákkal összehasonlítva megfizethető, sok vásárló úgy érzi, hogy ezek az órák meglehetősen túlárazottak.

Alig rendelkeznek olyan kiegészítő funkciókkal, amelyeknek semmi közük az idő megmondásához. Az alapvető filozófia ezen órák mögött az, hogy képesek legyenek megmondani az időt, és ez minden.

Nem intelligens vagy digitális óráknak szánják őket, hanem inkább a hagyományosabb viseletnek, amely visszahozza az évszázados klasszikus formatervezést.

Következtetés: Daniel Wellington órát válasszon?
A divatos időmérők többségével általában az a helyzet, hogy az emberek nem csak a vonzerejük és vonzó stílusuk miatt viselik őket, hanem az általuk képviselt történelem miatt is.

A Daniel Wellington azonban viszonylag új, és lassan népszerű márkává válik. Ha tehát nem bánod, hogy egy olyan órát sportolsz, amelynek nincs nagy kulturális háttere, akkor a DW órák tökéletesen illenek hozzád.

Másrészt, ha olyan órát keres, amely merész stílusmegnyilvánulást tesz, akkor jobb, ha nem a DW sorozatot választja. Ezek az órák hihetetlenül visszafogottak, és sok felhasználónak segítenek kifejezni egyedi stílusérzékét nagyon sajátos módon.

Tehát ez a választás tényleg a személyes preferenciákon múlik.