Hogyan válasszuk ki a tökéletes körömreszelőt?

0
23
körömreszelő

Az esztétikus és egészséges körmök mindenki számára fontosak, de ennek elérése érdekében a körmök rutinszerű ápolása a megfelelő eszközök használatával elengedhetetlen. Egy körömápoló készlet beszerzése ennek érdekében fontos, de a reszelőkre külön figyelmet kell fordítani. Mivel igen nagy termékválaszték áll rendelkezésünkre, ezért néhány fontos dolgot nem árt tudni még a vásárlás előtt. Nagyon sokfajta reszelő létezik és a körmök formázásához ezeket pontosan ismerni kell, azaz azt, hogy melyik reszelő milyen feladatok elvégzésére alkalmas és milyen körmökhöz ajánlott. Átfogó útmutatónkban ebben próbálunk segítséget adni.

Számít a reszelő anyaga

körömreszelők különféle anyagból készülnek, amelyek mindegyike eltérő előnyöket kínál. A fémreszelők, az üvegreszelők, a kartonból készült reszelők gyakorta előtérbe kerülnek. A kartonból készültek előnyösek, ha pénztárcabarát megoldást keresünk, a fémreszelők pedig tartósságukról híresek. Az üveg- vagy kristályreszelők pedig igen kíméletesek. Mindig vegyük figyelembe a körmünk típusát és az igényeinket, eszerint válasszunk a termékek közül.

Szemcseméret

A reszelők felülete eltérő szemcseméretű és ez döntő szerepet játszik vásárláskor. A kisebb szemcseméretű reszelők durvák és ideálisak a körmök formázására és hosszuk csökkentésére. A közepes szemcseméretű termékek általános formázásra ajánlottak, míg a magasabb szemcseméretűek a finomabb igazításra, a szélek kisimítására szolgálnak. Ha egy reszelőben különféle szemcseméretű felületek is megtalálhatók, akkor sokoldalúan alkalmazhatók.

Alak és méret

A reszelők különböző formájúak és méretűek lehetnek, annak érdekében, hogy megfeleljenek a különféle körömformák ápolására. Az egyenes reszelők a szögletes és az ovális körmök, míg az ívelt reszelők a lekerekítésre és a mandula alakú körmök kialakítására alkalmasak. Vegyük figyelembe a reszelő méretét is, hiszen a kisebb termékek könnyebben hordozhatók és tárolhatók. A nagyobb méretű reszelők a gyorsabb formázást teszik elérhetővé bárki számára.

Tartósság, élettartam

A reszelők élettartamát befolyásolja az, hogy milyen anyagból készülnek. A fém- valamint az üvegreszelők igen hosszú élettartamúak, a kartonból készültek viszont gyorsan elhasználódnak. A szakemberek sokszor a frézer mellett döntenek, hiszen a csiszolófejek könnyedén cserélhetők és hatékonyan lehet velük dolgozni.

Vegyük figyelembe a körmünk típusát

Reszelő választáskor fontos a körmök vastagságát is figyelembe venni. A puha körmökhöz a finomabb szemcseméretű, míg az erősebb körmökhöz a durvább szemcseméretű termékek közül érdemes válogatni.

Fotók forrása: Canva