Kanapé tisztítás házilag egyszerű praktikákkal

0
102
kanape tisztitas hazilag

A dívány az a bútordarab, ami valószínűleg a leggyakrabban koszolódik össze. Ezért időről időre érdemes felfrissíteni, és gondoskodni arról, hogy frissnek és tisztának tűnjön. Fontos azonban, hogy bölcsen cselekedjünk, és megfontoljuk a kanapé tisztítás házilag alkalmazható módszereit, amelyek nem tesznek kárt a bútorunkban.

A kulcskérdés tehát az, hogy mivel tisztítsuk a kanapét. Manapság sokan rajonganak a természetes tisztítószerekért, ezért nézzük meg, hogyan megy végbe a kanapé tisztítás házilag ezekkel a készítményekkel. Az otthoni praktikát segítenek megszabadulni a környezetünkre negatívan ható mosószerek használatától, valamint pénzt takaríthatunk meg velük.

A házi készítésű mosószerek, amelyeknek az alkotóelemei minden konyhában megtalálhatóak, nem kerülnek annyiba, mint a speciális termékek. Ráadásul általában kéznél vannak, így halogathatjuk a takarítást csak arra hivatkozva, hogy nincsenek otthon a megfelelő termékek. A házi módszerek ugyanolyan hatékonyak, mint a speciális vegyszerek, és tökéletesen alkalmasak az otthonunk tisztán tartására.

Első lépés a portalanítás

Mielőtt nekikezdenénk a kanapé tisztításnak, porszívózzuk ki alaposan. A rendszeres porszívózás segít elkerülni a tartós szennyeződéseket. Miután a kanapét előtisztítottuk, ideje áttérni a tényleges mosásra. Ha a bútor erősebben szennyezett, és a nedves ruhával való áttörlés nem elég, itt az ideje, hogy a nehezebb tüzérséghez nyúljunk.

Kanapé tisztítás házilag a kárpitnak megfelelően

Szódabikarbónából és citromból hatékony mosószert készíthetünk. Két teáskanál szódabikarbónát és egy citrom levét oldjuk fel két liter vízben. Mártsunk egy ruhát ebbe az oldatba, és a nedves ruhával tisztítsuk meg a kanapét, amíg a foltok el nem tűnnek. Ez a keverék a legtöbb szövetnél működik.

Azonban a bőrkárpit esetében más kanapé tisztítás módszer javasolt. Ha vissza szeretnénk állítani a dívány tisztaságát és jó megjelenését, használjunk olívaolajat ecettel keverve. A legjobb, ha e két összetevő keverékét egy pumpával ellátott flakonba öntjük. Egyszerre csak a kanapé egy kis részét fújjuk be, és azonnal töröljük le puha ruhával. Az ecet segít eltávolítani a kisebb szennyeződéseket, az olívaolaj pedig szép fényt ad a bőrnek.