Lépcsőzetes félhosszú hajak

0
3267
lépcsőzetes félhosszú hajak

Minden nő nőiesnek és ápoltnak szeretne látszani, de a modern élet rohanó ritmusát figyelembe véve a praktikumot tekintjük a mindennapi frizurák legfőbb előnyének. A félhosszú haj erre éppen tökéletes.

A réteges vágás olyan hatást kelt, mintha a hajad térfogata megnövekedett volna. Ha a különböző részek különböző hosszúságúak, a haj ruganyosabbá válik, és vastagabbnak tűnik. Jól és elegánsan fog kinézni rajtad.

félhosszú haj

Félhosszú hajból lépcsőzetes haj

Általában a réteges hajvágások érdekesebbnek tűnnek, mint az egyforma hosszúságú vágások, mert a rétegek vonzóbb formákat kínálnak, amelyek élesebbek és sokkal sokoldalúbbak. A réteges hajvágás legalább két réteget és rövidebb fürtöket javasol az arc mentén, azonban lehet rengeteg réteg is. Egy másik kérdés, hogy hogyan szeretnéd, ha a végeket vágnák, bármit a tompa vágott végektől kezdve a sima finom fokozatokon át a rengeteg vékony és finom fürtökig. Ha többféle réteggel és végződéssel kísérletezel a végeknél, váratlanul gyönyörű megjelenések sorával rukkolhatsz elő, amelyeket eddig még nem próbáltál.

A réteges hajvágás kiváló választás, mert ha minden nőnek jó áll és széles spektrumú a kivitelezése. A fényűző sűrű hajjal rendelkező lányok a réteges hajvágással könnyedséget nyernek.

félhosszú frizura

A lépcsőzetes haj csupa előny

A jó hír az, hogy egy ügyesen elkészített réteges hajvágás az ideális ovális arcformát hozhatja létre. Ha az arcod kerek, az arcot keretező tincsek rétegezése vizuálisan megnyújtja azt. Az oldalsó frufru remekül illik ehhez a típusú frizurához, mivel hosszú arc esetén az egyenes frufru, a szemöldököd körülvágása és az arcod köré kihajtott tincsek kifejezetten ajánlottak. Az ovális arcformájú lányok a legszerencsésebbek. Ők nincsenek korlátozva, és bármilyen típusú réteges frizurát választhatnak, amire csak vágynak, ami gyönyörűen fog kinézni.

A réteges hajvágás akkor mutat a legjobban, ha hangsúlyt fektetsz a hajvégekre. A fürtjeid végeit göndörítheted hajsütővas segítségével, vagy simítóval vasalhatod ki a tincseket. A legtöbb stílusos frizura manapság a töveknél rendelkezik volumennel, amelyet hajszárítóval érhetsz el.

félhosszú frizura

A lépcsőzetes félhosszú frizura elkészítése

  • Kezd nedves hajjal (de ne túlságosan vizes legyen), mivel ilyenkor a göndör haj a legegyenesebb.
  • Keféld/fésüld ki az összes csomót és gubancot a hajadból. Ez nagyon fontos, mert a hajadban maradt csomók miatt a rétegek egyenetlenek lesznek.
  • Hajtsd előre a fejed, és fordítsd magad elé a hajad.
  • Ebben a helyzetben maradva kösd össze az összes hajad lófarokba, közvetlenül a homlokod csúcsánál. A hajgumi legyen néhány centire a fejedtől.
  • Ha finom rétegeket szeretnél, és hosszúra szeretnéd hagyni a hajad, csúsztasd lefelé a hajgumit, amíg már csak néhány centi marad a lófarokban. Ha rövidebb, drasztikusabb rétegeket szeretnél, csúsztasd a hajgumit csak néhány centivel lejjebb, és hagyd a hajadnak nagyobb részét a lófarokban.
  • Tartsd a hajgumit a helyén, és vágd le a lófarkadat egy egyenletes vonalban alulról.
  • Ügyelj arra, hogy ne ferdén vágd le a hajadat, mert ettől egyoldalúvá válnak a rétegeid.
  • Vedd le a hajgumit, és nézd meg a rétegezett hajadat.
  • Ha egyenetlen hajszakaszokat látsz, vágd ki őket.

félhosszú hajból lépcsőzetes haj

Lépcsőzetes haj típusok

A réteges hajvágás formázásakor sokféleképpen járhatsz el, amelyek mindegyike az arcformádtól függ.

Ha kerek arcod van, egy hosszú bob, finom rétegekkel, amelyek közvetlenül az állkapocsvonaladnál végződnek, egy kicsit hosszúkásabb hatást kölcsönöz az arcodnak.
Szerencsés vagy, ha szív alakú arcod van, mert rengeteg réteges vágással kísérletezhetsz. Kipróbálhatsz egy rövid, réteges pixie-t is, ha élesebb megjelenésre vágysz. Vagy választhatsz hosszú, egyenletes rétegeket egyenes vagy oldalra söpört frufruval, hogy egy imádni valóbb frizurát hozz létre.
A rövid, rövidre vágott bob, amelynek rétegei éppen az állnál végződnek, nagyszerűen működik ovális/ hosszúkás arcformáknál, mert lágyságot kölcsönöz az egyébként éles arcszerkezetnek. Egy másik nagyszerű réteges frizura, amit sportolhatsz, a hosszú, egyenletesen vágott rétegek oldalra söpört fürtökkel.
Ha szögletes az arcformád, választhatsz egy réteges bobot, finom frufruval vagy hosszú, finom rétegekkel a végeken.
Nos, most, hogy már tudod, hogyan vágd le a saját hajadat rétegesen, és melyik stílus illik a legjobban az arcformádhoz, máris nekiláthatsz a megújulásnak.

lépcsőzetes haj

lépcsőzetes tépett haj