Menő rövid frizurák, tépett rövid frizurák 50 felett – 2022 a pixie éve

0
3159

Nincs is jobb, mint ollót ragadni a régi éned megváltoztatására, hogy egy új, frissebb énedet próbáld elérni. A pixie vágás nem véletlenül klasszikus: akár rövid hajhoz szoktál, de szeretnél egy kis felfrissülést, akár a hosszú, dús hajról szeretnél váltani.

Mivel a rövidebb haj trendje a csillagos égbe emelkedett, ma már ez az egyik legnépszerűbb frizura. A L’Oréal Paris szerint a „pixie cut” keresések 160 százalékkal nőttek, és ha az idei szezon vörös szőnyegeiről van szó, akkor a hírességek is teljesen a fedélzeten vannak. Florence Pugh, Saweetie és Lea Seydoux is viselte ezt a vágást a közelmúltban.

rövid frizurák

 

A 2022-es évre a pixie újjáalakult, így várhatóan sokkal kreatívabb lesz a vágás. „Ha megnézzük a pixie vágást, sokkal változatosabb lesz” – mondja Larry King fodrász. Konkrétan „sokkal több hosszúságot látunk hátul, hogy lágyabbá tegyük, vagy több hosszúságot elöl és oldalt”. Ez a hatás egy kicsit kevésbé cakkos, és helyette egy kicsit bozontosabbnak és élettelibbnek tűnik – de még mindig nagyon elegáns.

„Sokan természetes állapotában hordják a hajukat” – folytatja Larry – „és ez a megjelenés a természetes textúrával való munkáról szól, így ha göndör a hajad, akkor a rétegeket a göndörség kiemelésére használod. Ha göndör a hajad, akkor megint csak arról van szó, hogy egy igazán szép formát hozzunk létre. A rövidebbre vágás mindenütt segít a textúra megünneplésében” – mondja.

rövid női frizura

Eközben Sal Salcedo fodrásznak van egy jóslata a vagány csajos vágásra, ha egy kicsit radikálisabbra vágysz. „A tündérszálas tincsek a mullet stílussal kombinálva nagy divat lesz” – mondja. „Mindkettő hibridje.” Nem téved, láttunk már néhány kedvenc influencerünket, akik elöl megtartották a rövidre vágott formát, miközben hátul megnövesztették.

Igen, ez egy elég drámai átalakulás (sokkal kevesebb a rejtegetnivaló, különösen, ha a hajad a biztonsági takaród), és ez az egyik legrövidebb stílus, hacsak nem akarsz bátran nekivágni a hajvágásnak. De úgy érezheted, mintha egy teher esne le a válladról. A felesleg levágása, a frizura visszapárosítása és a dolgok egyszerűségének megőrzése olyan, mint egy nagy tavaszi nagytakarítás megfelelője. Ráadásul pokolian sok pénzt spórolhatsz, ha nem kell töredezett végű hajpakolásokat vásárolnod.

Amellett, hogy sokkal kevesebb időt kell a hajszárításra és a formázásra fordítanod, segít hangsúlyozni a csontozatodat, keretbe foglalja az arcodat, és kiemeli az arccsontjaidat és a kulcscsontjaidat. Ez a tökéletes, kevés karbantartást igénylő, alkalmi frizura, ha nagyon kevés erőfeszítéssel szeretnél elegánsan kinézni.

És bár a haj szuper rövid, a stíluson belül még mindig van hely a sokoldalúságra. Hordhatod rendezetten és fényesen, oldalra felhajtott rojtokkal, hogy a trend finomabb legyen (fantasztikusan fog kinézni egy fehér vászoninggel, farmerrel és balettcipővel), vagy feldobhatod egy punkosabb frizurával (természetesen egy zenekaros pólóval és distressed farmerrel kiegészítve). Készíts egy nedves, hátracsúsztatott stílust a végső pimaszságért, vagy tartsd lazán, légiesen és természetesen. A lehetőségek tárháza végtelen.