Miért döntsön a bérszámfejtés kiszervezése mellett?

0
82
berszamfejtes

Ha egy cégen belül alkalmazottakat is foglalkoztatunk, akkor számos teendő mellett, a bérszámfejtésre is megoldást kell találnunk. Ez az a munkafolyamat ugyanis, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a munkavállalók időben megkapják a munkaszerződésük szerinti fizetésüket.

A megbízható bérszámfejtés budapesti cégeknek is elérhető, így akár dönthetünk a kiszervezés mellett. Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül kell erre a feladatra egy külön embert foglalkoztatnunk, rábízhatjuk egy külsős cégre is.

Mi az, ami a bérszámfejtés kiszervezése mellett szól?

Ha erre a kérdésre röviden szeretnénk válaszolni, akkor azt mondanánk, hogy elsősorban pénzügyi okok szólnak a kiszervezés mellett. Egy saját könyvelő alkalmazása ugyanis sokkal többe kerül, mint az a díj, amit egy cégnek kell fizetnünk a munka elvégzéséért. Itt pedig nemcsak a munkavállaló fizetésére gondolunk, hanem azokra a járulékos költségekre és díjakra is, amik szintén jelentős kiadást jelenthetnek.

Idetartozik például az iroda fenntartásának, a folyamatos továbbképzéseknek és a könyvelői programnak a költsége is. Arról nem is beszélve, hogy szükség van egy helyettes foglalkoztatására is, aki akkor is elvégzi a könyvelést, ha a könyvelőnk szabadságon van. A kiszervezett bérszámfejtés Budapest területén olcsóbb, mint az említett kiadások egybe véve.

Mire figyeljen oda, ha ezt a megoldást választja?

Meglehetősen sok cég kínál könyvelő vagy bérszámfejtő munkát, de csak kevesen vannak, akik minőséget is garantálnak mellé. Ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy nyugodt szívvel tudjuk kiadni ezeket a feladatokat a kezünkből és ne kelljen tartani a NAV által indított ellenőrzésektől.

Mindenképp olyan szolgáltatót válasszon, ahol a szakemberek maximális garanciát vállalnak a munkájukra és átvállalják az azzal kapcsolatos felelősséget is. Ők azok, akikben 100%-ban megbízhat, hiszen a nekik fizetett díjért cserébe nemcsak tökéletes bérszámfejtést kap, hanem egyúttal nyugalmat is. Ha egy ilyen céget keres, akkor a Next Accounting csapatával érdemes leszerződnie.