Miért olyan népszerű a télikert Magyarországon?

0
64
télikert

Ez a szerkezet évekig tartó feledésbe merülés után fokozatosan újra népszerűvé válik. Miért lett a télikert Magyarország lakosságának egyik kedvenc helye a szabadidő eltöltésére? Mi olyan különleges ebben a helyiségben? Igyekszünk megválaszolni ezeket a kérdéseket!

A kényelmes kanapékkal és fotelekkel felszerelt télikert Magyarországon kertre néző nappaliként funkcionál. Ez egy olyan hely, ahol egy hosszú munkanap után megpihenhetünk, és bármilyen időjárás esetén a „természetben” tölthetjük az időnket. A fűtött télikertek még akkor is kellemes hőmérsékletet nyújtanak, amikor odakint fagy van.

A nappali mellett, egy télikert Magyarország területén gyakran étkező és társasági helyiség funkcióját is betölti. Egy reggeli kávé a növények társaságában vagy egy délutáni uzsonna a naplementére néző kilátással sokkal jobb ízű itt elköltve, mint egy szokásos konyhában. Vannak olyanok is, akik úgy döntenek, hogy dolgozószobáikat ilyen üvegszerkezetek között rendezik be. Ezáltal a munkahelyük világos, hangulatos és mindenekelőtt nagyon eredeti lesz.

Kellemes hőmérséklet uralkodik a hőszigetelt télikertben

Egyre több szó esik a polikarbonáttal körbevont teraszok előnyeiről. Ezt a fajta szerkezetet sok befektető értékeli, és számos lakásfelújítási projektben használják. Az is tény, hogy a hőszigetelt télikert építésével kapcsolatos leggyakrabban említett előnyök között az esztétikai értékek, az épület megjelenésének javítása és a lakberendezési lehetőségek szerepelnek. A hőszigetelt télikert egyéb pozitívumait, például a környezetre gyakorolt pozitív hatását azonban ritkábban említik.

Amikor egy ilyen szerkezet építésének vagy egy meglévő épülethez való hozzáépítésének lehetőségét fontolgatjuk, valószínűleg jól tudjuk, hogy ez egy további, teljesen önálló szobát biztosíthat a házban. A keletkező többlethelyiség egyik ritkábban említett hozadéka éppen a megnövekedett energiahatékonyság. A megfelelő építőanyagokat alkalmazva jelentősen csökkenthető a hőszigetelt télikert fűtéséhez szükséges energiamennyiség. Illetve az állandó hőmérséklet fenntartása is sokkal egyszerűbb.