Miként lehet a lemezfelni könnyebb?

0
84
lemezfelni

Igen, az alufelni szép, mutatós és ma már könnyű beleszeretni. De azért a lemezfelni ideje sem járt még le, sőt. Sokaknak például az is meglepő lehet, hogy egy azonos méretű alufelni és lemezfelni közül az utóbbi is lehet könnyebb. Elég ellentmondásosnak hathat, pedig a számok önmagukért beszélnek, de ezt még egyszerűbben letesztelhetjük, ha megemeljük a kerekeket. Bizony akár 2 kg különbség is lehet a két típus között.

Az alumínium anyagában, sűrűségében valóban könnyebb, viszont az alkalmazott anyagvastagság miatt a felnik esetében mégis nehezebb az alumínium változat, mint a logikusabbnak tűnő lemezfelni. Persze ebben az esetben nem a versenyekre tervezett mindenféle ötvözettel megerősített, könnyített modellekre kell gondolni, hanem a hétköznapi autósok egyszerű dizájnfelnijére. Azt már mindenki maga döntheti el, hogy melyiket választja a tulajdonságaik alapján. Fontos szem előtt tartani, hogy a többletsúly nagyobb étvágyat eredményez. A lemezfelni pedig ez esetben mindenképp előnyösebb választásnak számít.

A Fiat 500 felni új külsőt kölcsönözhet a járgányának

Mindent összevetve végül is az számít, hogy mutasson minél jobban az autó. A fogyasztást pedig nemcsak a felni anyaga határozza meg, hanem az a rengeteg többletsúly is, amit nap mint nap cipel az autó a gyerekülés, a tetőcsomagtartó, a biciklitartó stb. formájában. A Fiat 500 felni pedig nagyon sokféle modellben érhető el. Azért a végső döntés előtt érdemes meggyőződni arról, hogy minőségi gyártótól és megbízható forgalmazótól származzon.

Manapság már a könnyűfém és a lemezfelnik javítása sem lehetetlen, ahogyan a Fiat 500 felnié sem az. A megfelelő karbantartás és vezetési stílus mellett attól sem kell tartanunk, hogy idő előtt tönkremegy a könnyűfém változat. Sőt, még télen is meg lehet óvni a sólé okozta sérülésektől, ha rendszeresen lemossuk és nem hagyjuk rászáradni a sós hólét. A Fiat 500 alufelni kiválasztása során lényeges szem előtt tartani az átmérőt és a szélességet is, mert ezek a paraméterek komolyan befolyásolhatják a vezetési élményt. A körültekintő választás meghálálja magát.