Nincs több átizzadt ing és erőnlét-para: az ebike megoldja a hagyományos bringázás összes gondját

0
85
kerékpárral a hegyen

Ha eddig azért nem bringáztál napi szinten, mert paráztál a kondid, vagy épp a hónaljban növekvő pisztolytáskák miatt, akkor most fellélegezhetsz. Ha kicsit is nyitott vagy az alternatív közlekedési módokra, akkor most jól figyelj! Annyit mondunk: elektromos kerékpár. Igen, ez pont az, amire gondolsz: kényelmes, zöld és gyanúsan menő, a modern városi közlekedés új etalonja.

Ha érdekel, hogyan lehet a leglazább, legpraktikusabb és egyben a leginkább környezetbarát módon, nulla kalóriát égetve jönni-menni, akkor érdemes figyelned az elektromos kerékpárok piacát.

Nyugat-Európában szinte már csak az nem teker e-bringán, aki sportol, vagy épp valami egészen mást teker, és nem izgatja, hogy jó lenne emberi időben célba érni. Magyarországon viszont eddig az ebike inkább csak a vastag pénztárcájúak játékszere volt, egyszerűen azért, mert minden kereskedő a prémium szegmensre lő a milliós bringákkal. Pedig attól még, hogy az egyszeri magyar pénztárcában nem lapul egy osztrák kisnyugdíjas havi apanázsa, bőven lenne igény erre a közlekedési módra.

Egy új magyar ebike-webshop épp ebbe az állóvízbe dobna követ azzal, hogy úgy árasztja el Magyarországot minőségi e-kerékpárokkal, mint távol-keleti gazda a rizsföldet. A Bixie csapatában gyakorlatilag mindenki elektromos kerékpárt hajt, amikor nem az irodában ül, így a szenvedélyt szakértelemmel kombózva indíthatták a vállalkozást. “Minden általunk forgalmazott márkát és típust jól ismerünk, mi is sokat tekerünk rajtuk” – árulja el Sipos Péter, a vállalkozás tulaja.

tó

Aki attól fél, hogy az kedvezőbb ár a gagyival párosul, azoknak is van pár megnyugtató szava: “Ezek a bringák mind a legmagasabb szintű európai tanúsítványokkal rendelkező, de mégis megfizethető ebike-modellek, vagyis a kiváló ár-érték arány garantált.”

 

Kitekerhetsz a világból, de legalábbis le a Balcsira

Egy jó minőségű ebike 4-6 órányi rátöltéssel akár 100 kilométer feletti távon teszi könnyebbé az életed. A pontos hatótáv persze függ a típustól és tespedtségünk szintjétől, de mivel a pedálozás közbeni rásegítés, illetve a tekerés nélküli haladás egyaránt támogatott, tényleg a hétköznapi közlekedés aduászáról beszélünk. 

Az ebike tényleg bárkinek jól jöhet, aki szeretne gyorsan, kényelmesen és fenntartható módon eljutni A-ból B-be. Az, hogy ezt történetesen fémvázon suhanva teheti meg, csak növeli az élvezeti értéket.

Alternatíva mindenkinek

Bixie azt szeretné elérni, hogy az e-kerékpár a hétköznapokban is kézenfekvő opció legyen mindenki számára a közlekedésben. Az első lépés ebbe az irányba pedig az, hogy egyáltalán lehessen kapni olyan gépeket, amelyek miatt már elgondolkodik az ember azon, hogy beruházzon egyre.

“Itt jövünk mi a képbe: mi hozzuk az elérhető árú ebike-okat, aztán meglátjuk, hogy az emberek hogyan reagálnak rá. Bízunk benne, hogy minél többen rákapnak, mert a pozitív tulajdonságai mellett egyébként tényleg óriási buli!” – összegzi a projekt lényegét mosolyogva a Bixie tulajdonosa.