Retro és vintage poszterek – beszéljenek magukért a stílusos falak

0
66
vintage festmények

Régimódi? Nem! Vintage és retro – határozottan igen! Ezek a mostanában divatos szavak a jó stílus igazi szinonimájává váltak. Már nem a régimódit, elavultat, a modern irányzatokkal lépést tartani nem képest, hanem a kor szellemiségével, karakterével és hangulatával átitatottat jelenti. És ez már korántsem a régi bútorok újra hasznosításában merül ki! A fal színe vagy olyan részletek, mint a bútorszövet, lámpa vagy retro poszterek új hangulatot – jóllehet éppen a vintage-t – varázsolhatják a lakótérbe. Mivel érdemes kezdeni?

Sok embernek vannak kedvenc képei. Néha híres művészek alkotásai ezek, néha pedig olyan nyomatok, amelyek a nagymama konyháját díszítették, és amelyeket a saját otthona falára is szívesen kiakasztana. De ha hozzá is jutna, az ár vagy az idő rövidsége néha gondot okoz. Számos lehetőség létezik azonban arra, hogy kedvenc képeivel vegye körül magát, még akkor is, ha az eredetiek elérhetetlenek. Ezek közé tartoznak a nyomtatott poszterek, amelyeken különösen nagy előszeretettel tűnnek fel a divatos szobabelsők szerelmesei által annyira kedvelt retro motívumok.

vintage poszterek az utóbbi idények legnépszerűbb dekorációi közé tartoznak, amelyeket szívesen használnak a legkülönbözőbb berendezéseknél és legkülönbözőbb helyiségekben. Egyedülálló hangulatot kölcsönöznek a belső térnek – meglepnek, lenyűgöznek, és mindenekelőtt rendkívül különlegesen mutatnak.

Divatos, szép és… olcsó – vintage poszterek minden belső térhez.

A retro poszterek ideális alternatívát jelentenek azok számára, akik stílusos dekorációt keresnek, de nem szeretnének a klasszikus művészetek irányába elindulni. A poszterek formája modern és mindenekelőtt kellemes, új dimenziót ad a képnek, miközben az ábrázolt motívumok hangvétele változatlan marad.

Ami a legfontosabb, hogy a vintage poszterek lehetővé teszik, hogy bárki, aki közelebbről meg akarja tapasztalni a művészetet, megtehesse azt. Saját galériát hozhat létre otthonának kényelmében. Lehet, hogy nem lesz olyan, mint a Louvre folyosói, de biztosan hozzájárul majd ahhoz, hogy élvezze kedvenc mesterei műveit, vagy olyan festményeket, amelyek mindig is érdekelték, de számára elérhetetlennek tűntek.

A vintage stílusú nyomtatott poszterek azoknak ideálisak, akik szeretik gyakran változtatni a szobabelsőt. Megfizethető áruk határozottan ösztönzi a berendezés módosítgatását és időről időre más minta választását. Ráadásul a poszterek könnyen tárolhatók, vagy a keretük egy új ötlethez igazodva kicserélhető.

Hol juthat jó minőségű retro poszterekhez?

Egyáltalán nem kell a világ galériáit és múzeumait végig látogatnia vagy aukciókon részt vennie. A retro poszterek az egyik legnépszerűbb dekoráció, ezért a kínálat meglehetősen széles. Érdemes tehát felkeresni az olyan online boltokat, mint a VintagePosteria.co.uk vagy egy hasonlót, ahol megrendelheti kedvenc festményét az Önnek megfelelő méretben, vagy akár különböző módosításokat is végezhet rajta, hozzáadva egy csipetnyi saját karaktert.