Segway nemcsak munkába járáshoz

0
67
seqway

Ki ne emlékezne Marty McFly ikonikus légdeszkájára a „Vissza a jövőbe!“ filmekből? A segway ugyan lebegni nem képes, viszont nagyon hasonló eszköz, már ami az irányítását illeti. Igaz ez nem emelkedik el a földtől, hanem kerekeken gurul.

Segway vagy Hoverboard?

A Segway, mint önálló márka még 2001-ben látott napvilágot. A készüléket Dean Kamen fejlesztette, amiben nagy újításnak számított, hogy giroszkópokat használt az önegyensúlyozáshoz. A jármű nagy sikert aratott, viszont elég költséges volt a gyártása és a szállíthatóságával is voltak gondok a méretei miatt. A fejlesztők így előálltak a kisebb változat, a Hoverboard vagy ha úgy tetszik, a mini Segway ötletével. Ennél a változatnál már nem a kormány révén történik az eszköz megdöntése, hanem a testsúlyunk áthelyezésével irányítható a jármű.

Persze az extrém sportok szerelmesei hamar meglátták ebben is a lehetőséget és nem sokkal a megjelenést követően elkezdtek kísérletezni a különféle trükkök kivitelezésével. Sőt, mi több, manapság már Segway póló csapatok is léteznek. A szabályok szinte teljes mértékben megegyeznek a lovaspólóéval, csak itt a lovak helyett, Segway-eket „hajtanak” a versenyzők.

Mikor szükséges az elektromos roller belső gumi csere?

A jármű méretei és a kerekek kis átmérője miatt, elég nagy terhelés éri az abroncsokat a mindennapi használat során. Persze van, aki nem a mindennapi használatot részesíti előnyben és inkább sporteszközként tekint az elektromos rollerekre, segway-ekre, hoverboardokra. A nagyobb igénybevétel miatt, időnként aktuálissá válik az elektromos roller belső gumi csere. Ebben az esetben nem árt alaposan utánanézni, hogy milyen paraméterekkel rendelkező elektromos roller belső gumira van szükségünk, de a minőség felett sem szabad szemet hunyni. A sportos használat miatt, gyakrabban szembesülhetünk gumidefekttel, aminek a javítása ugyan egyszerű feladat, mégis elég kellemetlen, ha sűrűn van rá szükség. Aki preferálja az elektromos rollerrel kivitelezett extrém trükkök elsajátítását, annak nem árt betáraznia előre néhány elektromos roller belső gumit.