Smart casual dress code férfiaknak és nőknek

0
4112

Mi az a Smart Casual öltözet?

A smart casual öltözködés olyan öltözködési szabály, amely a jól illeszkedő, elegáns üzleti öltözéket a hétköznapi öltözködés elemeivel kombinálja – gondoljunk a blúzokra, pólókra, gombos ingekre, chinokra, nadrágokra, sötétre mosott farmerekre és elegáns, praktikus lábbelikre. A formalitás spektrumán a smart casual a dressy casual (farmer és blúz) és a business casual (nadrág és ceruzaszoknya) között helyezkedik el. A smart casual megjelenés elérésének gyakori módja a kissé eltérő formasági szintű darabok párosítása, például egy ceruzaszoknya és egy vibráló pulóver, vagy egy kifinomult blézer egy kacér blúz fölé.

A smart casual dress code lehet a legzavarosabb dress code, mert bármit jelenthet, ami kevésbé formális, mint egy öltöny, de elegánsabb, mint egy futócipő. Az egyszerűség kedvéért ez az öltözködési kód jelenthet egy egyszerű felsőt skinny farmerrel és egy csíkos smart-casual blézerrel!

Mikor viseljünk smart casual öltözéket

A smart casual öltözködési kód egyensúlyt kínál az alkalmi és a formális viselet között, ami ideális a szakmai színezetű társadalmi alkalmakhoz, például a munka utáni társasozáshoz vagy egy üzleti konferencia társasági eseményéhez.

Smart Casual nőknek – Smart casual womens 

Íme néhány smart casual öltözködési lehetőség nők számára:

1. Felsők: A smart casual megjelenéshez válasszon érdekes részletekkel díszített anyagokból készült blúzokat, galléros ingeket vagy rövid vagy hosszú ujjú gombos ingeket. A választott felső fölé egy blézert is felvehetsz, hogy még csinosabbá válj. Az élénk színek elfogadhatóak, de a színekkel takarékosan bánjon, hogy ne legyen túlságosan lezser a megjelenés. Kerülje a pamut pólókat vagy a nagyméretű grafikával vagy szlogenekkel ellátott felsőket.
2. Alsó részek: Az olyan nadrágok, mint a chino, a selyemnadrág vagy a dress nadrágok nagyszerű választás az elegáns alkalmi megjelenéshez. A sötét mosott farmer elfogadható, de legyen jólszabott. A lenge szoknyák és ceruzaszoknyák megfelelőek, de kerülje a formális részletekkel, például tűcsíkokkal díszített szoknyákat, amelyek túlságosan business casualba hajolhatnak.
3. Cipők: Az Oxford, a balettcipő és a papucscipő jól használható az elegáns alkalmi megjelenéshez. A bokacsizmák, ékek és alacsony-közepes sarkú típusok szintén elfogadhatóak. Ha magassarkú cipő mellett dönt, fontolja meg a megjelenés farmerrel való lazítását, hogy megőrizze az alkalmi egyensúlyt. Kerülje az ultrarugalmas cipőket, például a futócipőket vagy a tornacipőket, amelyek túlságosan alkalmiak ehhez az öltözékhez. A cipőknek tisztának és kopásmentesnek kell lenniük.
4. Egyrészes ruhák: A hüvelyruhák és a galléros ingruhák segíthetnek a laza és kifinomult egyensúly elérésében. A kezeslábasok remek lehetőséget nyújtanak egy egyedi megjelenés kipróbálására; válasszon olyat, amelyik középen övvel van ellátva, hogy eleganciát kölcsönözzön. Kerülje a padlóhosszú ruhákat, amelyek gyakran inkább alkalmi (mint a tengerparti öltözék) vagy túl formális (mint az ünnepi öltözék vagy a kreatív fekete-nyakkendő).
5. Kiegészítők: Válasszon egy vagy két finom kiegészítőt, hogy csiszolt, kifinomult megjelenést biztosítson. Egyszerű fülbevalók, finom nyakláncok, karkötők és órák is elfogadhatók.

További tippek:

  • Keverj klasszikus darabokat, például egy fekete nadrágot, olyanokkal, amelyek izgalmasabbak, például egy váll nélküli felsővel.
  • Törekedj a kifinomult, mégis laza megjelenésre olyan ruhadarabokkal, amelyek elegánsak és kényelmesek.
  • Dobd el a térdig érő ruhát, és cseréld le egy elegáns midi-szoknyára vagy egy luxus szabású nadrágra egy elegáns selyemfelsővel.
  • Felsőnek próbáljon ki egy fehér gombos felsőt nyárra vagy egy elegáns pulóvert télre.
  • Ha kétségei vannak? Válasszon blézert! Legyen az luxus vászon vagy olasz pamut, egy jól szabott blézer mindig tökéletesíti az öltözéket, és bármilyen megjelenést feldob!

Smart casual férfi – Smart casual man

Íme néhány lehetőség a férfiaknak szóló smart casual öltözködési útmutatóhoz:

1. Felsők: A gombos ingek remek választásnak bizonyulnak a smart casual öltözködéshez, akár rövid, akár hosszú ujjúak. Élénk színeket csak takarékosan viseljen. Adjon az ing fölé blézert vagy sportkabátot az extra öltözködés érdekében, de kerülje a nyakkendőket. Kevésbé elegáns napokon a pólóing is jó választás lehet, de alkalmi nadrággal párosítva túlságosan laza lehet.
2. Alsó: Egy chino, dress nadrág vagy nadrágszoknya kiváló választás ehhez az öltözködési stílushoz. Jól szabott, sötét mosott farmert is viselhetsz látható nyomok nélkül.
3. Cipők: A cipő a legmegfelelőbb viselet: A papucsok és az oxfordok nagyszerű smart casual cipőválasztások; a legöltözöttebb megjelenéshez válasszon bőrből készült modelleket. Kerülje az olyan alkalmi viseletű cipőket, mint a futócipő vagy a tornacipő. A cipőknek tisztának és kopásmentesnek kell lenniük.
4. Kiegészítők: Egy-két kiegészítő hozzáadása feldobhatja az öltözéket, és megadhatja a végső, öltözködéshez illő jelleget. A statement órák vagy karkötők elfogadhatóak ehhez az öltözékhez.