Tévhitek a vezeték nélküli töltőkről

0
67
vezetek nelkuli tolto

Az okostelefonok nélkül ma már nehezen tudnánk elképzelni az életünket, hiszen szinte mindenhez használjuk őket. Vezetéshez, tanuláshoz, vásárláshoz, a másokkal való kommunikációhoz. Ugyanakkor annak érdekében, hogy a használatuk még egyszerűbb legyen, az idők során különböző kényelmi funkciót betöltő eszközök is megjelentek.

Többek között közéjük tartozik a vezeték nélküli töltő is, ami lehetőséget ad arra, hogy a telefonunkat anélkül töltsük fel, hogy kábelt kellene használnunk hozzá. A megjelenésük óta azonban sok tévhit alakult ki róluk, amiket érdemes tisztázni.

Állítások, amik nem igazak a vezeték nélküli töltőkre

Az egyik legnagyobb tévhit, hogy a legtöbb telefont nem lehet kábel nélkül tölteni, ez azonban ma már nem igaz. Gondoljunk csak például az Apple telefonokra, amik közül már kilenc modell tölthető vezeték nélküli töltővel, de a Samsung és a Huawei cég is szép számmal növelte azon készülékeinek számát, amik kompatibilisek az innovatív töltési móddal.

Az a feltételezés sem állja meg teljesen a helyét, hogy a vezeték nélküli töltés lassabb, mint a kábeles. Ez legfeljebb csak akkor igaz, ha a gyorstöltésre alkalmas töltőkkel hasonlítjuk össze. Szintén téves gondolat, hogy ha kábel nélkül akarjuk tölteni a telefonunkat, akkor le kell venni róla a tokot. A tokokat ugyanis már úgy készítik a cégek, hogy ne akadályozzák a töltést.

Miért használj eredeti Apple lightning kábelt?

Amennyiben Apple készüléked van és valamiért nem szimpatikus Számodra a vezeték nélküli töltés, akkor bizony szükséged lesz egy töltőkábelre. Újonnan vásárolt telefon esetén az eredeti Apple lightning kábel is ott lesz a dobozban, ha viszont valamilyen oknál fogva külön szerzed be, akkor 6000 Forintot kell rászánnod. Ez egy olyan összeg, ami épp elég ahhoz, hogy egy olcsóbb töltő után nézz, de megéri erősnek maradnod. Ha ugyanis nem az eredeti Apple lightning kábelt használod, annak olyan következményei lehetnek, amit biztosan nem akarsz bevállalni. Amellett, hogy a kábel könnyen tönkremehet, még a készülékben is kárt okozhat.